Nezapomněl jsi něco? A máš pláštěnku? Tyto starosti s námi můžete hodit za hlavu.

Pokud nejede vaše dítě na tábor poprvé, jistě víte, co je vhodné přibalit s sebou, a co je lepší nechat doma. Po vyplnění přihlášky na jakýkoliv náš tábor vám obratem přijdou veškeré dokumenty do emailu. Součástí dokumentů je i seznam věcí, které si táborník má vzít na tábor s sebou.

Mimo klasických potřeb, jako je například oblečení, je důležité mít menší batoh, pevnou pláštěnku, lahev na pití a kšiltovku nebo jinou pokrývku hlavy. Hodí se také podložka na sezení a baterka. Pokud se vám nechce věci složitě shánět po obchodech, můžete si ke každému pobytu u nás objednat balíček pravého táborníka, který právě tyto věci obsahuje.

Důležité je nezapomenout na hygienu, na což musí myslet především ti, kdo nemají objednaný náš hygienický balíček. Nikdy nezapomenu, jak se mi jako malé při cestě na lyžařský výcvik vylil do kufru plného oblečení velký šampon, a celý týden jsem musela chodit ve vypůjčeném oblečení. Každým rokem řešíme několik zapomenutých kartáčků nebo opalovacích krémů. Při vyplňování přihlášky stačí jednoduše objednat všechny tyto věci na jedno kliknutí spolu s pobytem.

Jaké věci jsou pro pobyt nejdůležitější?

Rodiče se možná shodnou, že zapomenuté botasky, pláštěnka nebo plavky jsou velkým problémem. Pro nás z pohledu vedoucích to jsou maličkosti, se kterými dokážeme pomoci, věci nahradit nebo táborníkovi koupit či zapůjčit.

Co ovšem koupit nedokážeme, jsou věci, díky kterým se dítě cítí na táboře jako doma. Oblíbené knížky, polštářek, deku nebo vlastní povlečení, hry, pro menší děti hračky nebo plyšáka. Přibalte cokoliv, co pro dítě znamená domov a pocit bezpečí.

Občas se setkáme s tím, že rodiče ze strachu ze zbytečně velkého zavazadla dětem takové věci povolí jen v omezeném množství. Nemusíte dětem balit celý pokojíček, ale jeho oblíbené věci se k nám určitě vejdou. Na našich táborech je nyní velkým hitem například háčkování, a věřte, že i vedoucí si na kreativní program a na tábor vezou kufry plné bavlnek a přízí, není na tom nic špatného.

Jako další vybavení doporučujeme karimatku a spacák. Přestože děti mají lůžkoviny v místě zařízeny, s táborníky, kteří budou chtít, přespíme ve stanech v přírodě. Menší děti se zase rádi zabalí do spacáku při večerním pozorování hvězd.

Mám dítěti přibalit telefon?

Telefony byly na našich táborech několik let zakázané. Jelikož doba jde dopředu velmi rychle, i my respektujeme přání dětí. Má to ovšem svá pravidla. Děti učíme s mobilem efektivně pracovat. Formou her a soutěží se naučíme základní bezpečí chování na internetu a sociálních sítích, ale i základní kroky, jako je založení emailu, vyhledávání informací, nebo s většími dětmi napsání životopisu. I díky focení si děti zachovají vzpomínky. Jsme rádi, když se během školního roku podívají na pořízené fotografie a vzpomenou si na skvělou atmosféru tábora. Ostatní elektronická zařízení, jako jsou notebooky a tablety, nechte prosím doma. Všichni táborníci mají k dispozici táborové kamery, na které mohou točit své video projekty. Současně nejsou telefony na našich táborech žádnou povinností. Pokud budeme hrát hru, kde budou děti telefon potřebovat, máme dostatečnou zásobu funkčních mobilů k zapůjčení.

Chlapec na kutilském táboře nese velkou kládu jako dřevo na táborák.

Chlapec na letním dětském táboře připravuje dřevo na táborák.

Kam dál?

Přečtěte si nejnovější blogové příspěvky!
  • Proč na našich táborech nejsou praktikanti?

    O táborníky se u nás starají pouze zkušení a plnoletí vedoucí, kteří úspěšně projdou výběrovým řízením.

    Číst více

  • Co dělají naši táborníci během školního roku?

    My to víme! Dětem se totiž věnujeme po celý rok, nejen o prázdninách. A co na to rodiče?

    Číst více

  • Vyrazili jsme na seznamovací pobyt nových táborníků

    V létě se k nám přidá spoustu nových dětí, proto jsme pro ně uspořádali seznamovací víkend.

    Číst více

  • Jak vybrat dobrý tábor?

    Podle čeho vybíráte pro vaše dítě ten nejlepší tábor? Jsou vaše požadavky dostatečně vysoké?

    Číst více

Nevíte si
s něčím rady?

Kontaktujte nás!