Podle čeho vybíráte pro vaše dítě ten nejlepší tábor? Jsou vaše požadavky dostatečně vysoké?

Jak vybrat dobrý tábor? To je otázka, na kterou jistě neexistuje jednoznačná odpověď.

Žádný tábor není dokonalý. Každý má své klady, i zápory. Důležité je dobře se informovat, a pokud informace nedohledáte, ptát se.

  • Jakým způsobem komunikuje hlavní vedoucí tábora? Je možné se s někým z tábora telefonicky kontaktovat? Pokud ano, dokáže jasně zodpovědět vaše dotazy?
  • Jak se jmenují a kdo jsou další vedoucí, kteří na táboře budou? Ví to organizátor v dostatečném předstihu a zná tyto osoby?
  • Má tábor ověřitelné recenze? Věděli jste, že dle doporučení od známého vybírá tábor pro své dítě nejvíce rodičů v ČR? Zkuste se ptát rodičů kamarádů, nebo třeba spolužáků dítěte.
  • Jak tábor probíhá? Je to velký kolos, kde dítě přivezete, předáte pro vás cizí osobě a ihned odjíždíte? Nebo od začátku přihlášení dítěte na tábor komunikujete s hlavním vedoucím nebo jeho zástupcem, kterého poté poznáte i na místě, a po skončení tábora bude právě o něm dítě vyprávět jak o fajn vedoucím?
  • Má tábor svou historii? Vidíte fotografie, videa nebo příspěvky z loňských let pořádání akcí od vybrané společnosti?
  • Probíhá tábor v dostatečně kvalitním prostředí, které vyhovuje hygienickým i bezpečnostním podmínkám?
  • Má tábor dopředu připravený a propracovaný program? Vidíte na webovým stránkách popsaný táborový program a téma celotáborové hry? Nebo vidíte jen prázdné fráze typu ,,budeme hrát hry,,?
  • Jaké se na táboře používají pomůcky? Z hlediska vzdělávání a rozvoje dítěte je například pro naši společnost toto klíčové. Táborník se nenaučí dobře házet, když bude hrát se starým, téměř vyfouklým míčem. Děti na výtvarném táboře těžko rozvinou své schopnosti jen s bílým papírem a pastelkami.

Na tyto i další otázky máte právo se předem ptát. Každý kvalitní a transparentní tábor veškeré vaše dotazy rád a ochotně zodpoví.

Ale co ti nejdůležitější? 

  • Vybírají si vaše děti tábor samy? Často nám volají rodiče, že jejich dítě našlo naše tábory na sociálních sítích, ale oni nás neznají. Jsme moc rádi, že svým přístupem dokážeme zaujmout i úplně cizí děti, a veškeré dotazy rodičů rádi zodpovíme, v případě zájmu i na osobní schůzce.
  • Pokud si dítě vybralo tábor samo, co ho nejvíce zaujalo? Pokud je důvodem, proč chce na tábor jet například nějaká specifická aktivita, je důležité si před vyplněním přihlášky ověřit, zda daná aktivita na táboře v letošním roce opravdu bude, aby pak dítě nebylo zklamané.

Obecně doporučujeme poslat dítě na tábor s takovým zaměřením, které ho baví a o které má zájem. Pokud dítě například nemá rádo sportovní aktivity, a rodič ho pošle na sportovní tábor, protože chce, aby se hodně hýbalo, nebude to mít speciálně na našich táborech žádný účinek. Děti totiž do činností nenutíme, chceme, aby v sobě touhu po zlepšení se a vlastním sebevzdělávání našly samy právě v tom oboru, který je baví a zajímá.

Kam dál?

Přečtěte si nejnovější blogové příspěvky!
  • Proč na našich táborech nejsou praktikanti?

    O táborníky se u nás starají pouze zkušení a plnoletí vedoucí, kteří úspěšně projdou výběrovým řízením.

    Číst více

  • Co dělají naši táborníci během školního roku?

    My to víme! Dětem se totiž věnujeme po celý rok, nejen o prázdninách. A co na to rodiče?

    Číst více

  • Vyrazili jsme na seznamovací pobyt nových táborníků

    V létě se k nám přidá spoustu nových dětí, proto jsme pro ně uspořádali seznamovací víkend.

    Číst více

  • Jak vybrat dobrý tábor?

    Podle čeho vybíráte pro vaše dítě ten nejlepší tábor? Jsou vaše požadavky dostatečně vysoké?

    Číst více

Nevíte si
s něčím rady?

Kontaktujte nás!