Dětský tábor s rodinnou atmosférou. Co to znamená v praxi?

Naše tábory Amaritta se vyznačují individuálním přístupem a rodinnou atmosférou. Že to nejsou jen planá slova, dokazuje hned několik faktů:

  • Naše personální obsazení je vysoce nadstandardní. Jeden zkušený vedoucí má na starosti skupinku maximálně 5 dětí.
  • Díky tomu máme dostatek času věnovat se každému dítěti, vidíme jeho potřeby i cíle, a dokážeme se jim včas a flexibilně přizpůsobit.
  • S dětmi jsme v kontaktu během celého roku, jezdíme se dívat na jejich vystoupení v uměleckých školách, zápasy nebo soutěže. Díky společnému táborovému chatu jsme tu pro děti 24 hodin denně po celý rok. Fungujeme jednoduše jako druhá rodina. Chci, aby děti věděly, že se na mě a ostatní dospěláky z našich táborů můžou vždy obrátit.
  • Na našich táborech fungujeme jako jedna rodina. Každý večer se scházíme v rodinném kruhu, kde má každý dostatek prostoru vyjádřit svůj názor či potřeby.

Přemýšleli jste nad klady a zápory menších táborů, a táborů, které pořádají velké agentury?

Než jsem založila společnost Amaritta, měla jsem možnost se jako vedoucí a dříve i jako praktikant účastnit táborů celkem 11 jiných organizací. Některé byly velké agentury, jiné zase menší spolky.Často a opakovaně jsem se setkávala s následujícím:

Menší rodinný tábor:

Klady: Zpravidla nabízí zázemí, kde děti každý rok potkají alespoň z části stejné vedoucí i kamarády. Během tábora také stihnou většinu ostatních táborníků poznat a zapamatovat si jejich jména. 

Zápory: Na menších táborech jsem se setkávala především s horší kvalitou zákaznické podpory pro rodiče (zbytečné a zdlouhavé papírování, nutnost tisku přihlášky nebo posílání emailem), ale i nevyhovujícími podmínkami pro děti v podobě nedostatečných pomůcek a nemoderního táborového vybavení. 

 

Velká agentura pořádající tábory pro stovky až tisíce dětí:

Klady: Zpravidla mají přehledný a profesionální web s plně automatizovanou přihláškou na tábor, kterou vyplníte na pár kliknutí. Najdete zde také velkou nabídku různých táborů a dobrou zákaznickou podporu. 

Zápory: Ve 100 % případů jsem se setkala s neosobním přístupem, kde si vedoucí během týdne ani nestihli zapamatovat jména všech dětí, natož je opravdu poznat. Časté bylo také střídání personálu, a to dokonce v průběhu tábora.

Jak je to u nás v Amarittě?

  • Přestože jsme tábor s rodinnou atmosférou a menším počtem dětí, máme plně automatizovaný systém přihlášení dítěte na tábor. Přihlášku máte k dispozici u každého našeho tábora, vyplníte ji na pár kliknutí. Po vybrání termínu a výletů vám formulář sám spočítá celkovou cenu pobytu, a také zálohu, kterou je třeba uhradit do 14 dní. Pak už stačí přihlášku jednoduše odeslat, veškeré dokumenty vč. faktury a podrobných informací k příjezdu na tábor vám obratem přijdou do emailu. Tak, a je to. Během pár minut máte všechny informace, které potřebujete, přehledně a na jednom místě.
  • Jsme tu pro vás na telefonu 24 hodin denně, trpělivě zodpovíme jakékoliv otázky vás, i dětí.
  • Naši vedoucí tvoří stabilní a pevný tým, na který se děti mohou spolehnout. Na tábor se děti také mnohem více těší, když ví, že potkají opět ty stejné parťáky.
  • Dětem nabízíme to nejlepší vybavení, které zdaleka přesahuje standardy klasického dětského tábora. Mimo zábavy myslíme i na vzdělávání našich táborníků. Pro volný čas mají k dispozici notebooky, kde se učí základní věci, jako je například založení emailu, nebo napsání životopisu. Pro děti s uměleckou duší nabízíme velké množství hudebních nástrojů, ale také kamery, se kterými děti rády točí své videoprojekty. Náš výtvarný tábor není jen klasickou ,,výtvarkou,, malujeme akrylovými barvami na velká plátna, pracujeme s netradičními materiály. Cirkusová škola nenabízí k žonglování obyčejné tenisáky, ale profesionální míčky, kruhy i kužely. Kotoul neučíme na trávě, máme nafukovací Air tracky a trampolíny. Děti na muzikálovém táboře se učí pracovat s mikrofony i porty a zpívají za doprovodu kvalitních reproduktorů. Naše diskotéky jsou díky profesionálnímu vybavení velkým zážitkem. Karneval a táborovou pouť zase ozvláštní stroj na cukrovou vatu a ledovou tříšť. Jednoduše, čím více prostoru a možností ke vzdělávání mají děti k dispozici, tím větší motivací je pro ně naučit se něco nového. Zastáváme názor, že co si dítě vyzkouší, to si zapamatuje. Máme proto radost, když větší táborníci sami postaví stan, natočí vlastní video, nebo třeba uvaří guláš na ohni.

Kam dál?

Přečtěte si nejnovější blogové příspěvky!
  • Proč na našich táborech nejsou praktikanti?

    O táborníky se u nás starají pouze zkušení a plnoletí vedoucí, kteří úspěšně projdou výběrovým řízením.

    Číst více

  • Co dělají naši táborníci během školního roku?

    My to víme! Dětem se totiž věnujeme po celý rok, nejen o prázdninách. A co na to rodiče?

    Číst více

  • Vyrazili jsme na seznamovací pobyt nových táborníků

    V létě se k nám přidá spoustu nových dětí, proto jsme pro ně uspořádali seznamovací víkend.

    Číst více

  • Jak vybrat dobrý tábor?

    Podle čeho vybíráte pro vaše dítě ten nejlepší tábor? Jsou vaše požadavky dostatečně vysoké?

    Číst více

Nevíte si
s něčím rady?

Kontaktujte nás!