Patron dětí podpořil již bezmála 16 tisíc dětských příběhů, na které vybral více než 131 milionů korun.

Jedná se o charitativní projekt zaměřený na přímou a opakovanou pomoc sociálně a zdravotně znevýhodněným nezletilým dětem z ČR.

Tábory Amaritta jsou rodinné tábory, kde se nikdo neztratí v davu. Děti se v menším kolektivu velmi rychle seznámí, vedoucí mají díky nadstandartnímu personálnímu zajištění dostatek času věnovat se každému dítěti individuálně a přihlédnout k jeho potřebám i přáním. Na našich táborech učíme děti toleranci a vedeme je k uvědomění, že být jiný neznamená být špatný. U nás se nesetkáte s posměšky nebo dokonce s ponižováním dítěte kvůli jakékoliv odlišnosti. Jako vedoucí děláme vše pro to, abychom šli dětem tím nejlepším příkladem. Odměnou se nám stává jejich porozumění a emoční vyspělost. Díky tomu můžeme nabídnout tolerantní a přátelské prostředí i sociálně či zdravotně znevýhodněným dětem.

Za deset let pořádání táborů jsem se mnohokrát musela loučit se stálým táborníkem, protože si rodiče již nemohli dovolit úhradu dětského pobytu. Často jsme takovou situaci řešili interně, s pomocí finančního přispění naší společnosti, ale i rodičů dětí, kterým tímto velmi děkujeme. Na táborový pobyt pro dítě, které by jinak muselo zůstat doma, se nám nejednou podařilo vybrat celou částku. Vždy bylo třeba spojit síly realizačního týmu Amaritty a maminek a tatínků z našeho rodičovského týmu. Peníze se nám podařilo vybrat například uspořádáním zážitkového workshopu v přírodě pro děti ze Mšena a blízkého okolí, kde bylo možné finančně přispět na letní pobyt konkrétního táborníka.

Výslovně děkujeme také paní Petře Faltýnové, která mimo úhrady letního tábora pro svou dceru zafinancovala stejný pobyt i pro tábornici Marušku (příjmení na žádost rodičů nezveřejňujeme). Díky tomu mohly obě slečny strávit krásné léto v přírodě v přátelském kolektivu ostatních dětí.

Existuje ovšem skvělý projekt, který zmůže mnohem víc.

Patron dětí poskytuje podporu rodinám, aby i jejich děti měly možnost prožít nezapomenutelné prázdniny. Pomoc je dostupná pro ty, kdo ji potřebují, a proces žádosti je jednoduchý a přístupný. Žádost podává rodič dítěte a tzv. Patron, člověk, který rodinu dobře zná a může potvrdit potřebnost pomoci. Po odeslání žádosti a jejím schválení jsou vybrané finanční prostředky přímo hrazeny organizátorům aktivit.

Letní tábory a soustředění jsou více než jen zábava. Představují podporu fyzického zdraví, sociálních dovedností a emocionální pohody. Zkušenosti získané během letních aktivit pomáhají dětem rozvíjet životní dovednosti, jako je schopnost spolupracovat, sebeúcta a adaptabilita ve skupině. Děti jsou vystaveny široké škále aktivit, od umění, přes sport, až po vědecké a technologické workshopy, což podněcuje jejich zvědavost a podporuje učení. Tyto zážitky rozšiřují obzory dětí, posilují sociální vazby a vytvářejí vzpomínky na celý život

Děkujeme projektu Patron dětí za nabídku spolupráce a těšíme se na další dětské sny, které se nám společně podaří splnit.

 

Patron dětí Patron dětí

Kam dál?

Přečtěte si nejnovější blogové příspěvky!
  • Uspořádali jsme cirkusový workshop v základní škole Rybniště

    Děti si vyzkoušely program našeho cirkusového tábora.

    Číst více

  • Jak připravit dítě na jeho první tábor?

    Ať je nám šest, nebo třicet, nepříjemný pocit vystoupení ze své komfortní zóny dobře známe.

    Číst více

  • Navázali jsme spolupráci s charitativním projektem Patron dětí

    Patron dětí podpořil již bezmála 16 tisíc dětských příběhů, na které vybral více než 131 milionů korun.

    Číst více

  • Uspořádali jsme smyslohraní pro děti z dětského domova

    Hraní všemi smysly je oblíbená metoda zážitkového učení, které často využíváme i na našich táborech.

    Číst více

Nevíte si
s něčím rady?

Kontaktujte nás!